Gratis e-learning over rookvrije zorg

E-learning rookvrije zorg

Er is een gratis e-learning van de GGZ ecademy over rookvrije zorg beschikbaar. Deze e-learning wordt binnen de GGZ en buiten de GGZ hoog gewaardeerd. Het bijzondere is dat hij in 2021 ook (gratis) beschikbaar is voor niet-leden. In deze e-learning worden medewerkers (binnen de ggz en verslavingszorg) gemotiveerd om een steentje bij te dragen aan het rookvrij maken en houden van de organisatie. Als alle medewerkers samen in actie komen tegen roken en het belang van een rookvrije zorg inzien, zal het lukken om in de nabije toekomst de organisatie rookvrij te maken en houden.

  • De e-learning is te gebruiken voor alle zorginstellingen (dus niet alleen de GGZ-sector).

Leerdoelen
De deelnemer heeft na het volgen van deze e-learning kennis over het ontstaan van tabaksgebruik, begrijpt wat een rookvrije zorgorganisatie inhoudt en kan het rookvrij-beleid uitdragen. Ook heeft deelnemer na deze e-learning  kennis over tabak en tabaksverslaving, weet hoe de behandeling van tabaksverslaving er uit ziet en kan uitleggen wat zijn eigen rol is bij de behandeling van een tabaksverslaving. 

Extra informatie
Dit product staat in 2021 'in the picture'. Dat betekent dat het een gratis voor iedereen toegankelijk is. Klik hier om te kijken hoe je toegang krijgt.

Doelgroep
Alle zorgprofessionals en andere betrokkenen in de zorgorganisatie, zoals:

Aandachtsfunctionarissen, agogen, ambulant begeleider, artsen, behandelaren, cognitief gedragstherapeuten, groepsbegeleiders, GGZ psychologen, klinisch psychologen, maatschappelijk werkers, persoonlijk begeleiders, POH GGZ, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, sociaal psychiatrisch, verpleegkundigen, sociotherapeuten, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, woonbegeleiders, etc.

Toegang tot de leeromgeving

De gratis leerproducten van GGZ Ecademy worden aangeboden via Centraal leerplatform GGZ Ecademy, een online leerplatform. Als je gebruik wilt maken van dit platform, is het nodig om eerst te registreren op het platform en daarna aan te melden bij de juiste leeromgeving. Volg hiervoor onderstaande instructie.

https://support.ggzecademy.nl/support/solutions/articles/23000016484-toegang-tot-leeromgeving-met-gratis-leerproducten-van-ggz-ecademy

 

Korte uitleg:

1. 'Registreer' via https://portaal.ggzecademy.nl

2. Voeg leeromgeving 'GGZ ecademy leeromgeving externen' toe zonder aanmeldsleutel

2. Log in via deze GGZ ecademy, klik op catalogus en kies 'De rookvrije ggz'

 

Bron: GGZ ecademy

e-learning ggz ecademy rookvrije zorg