Webinar over rookvrije gehandicaptenzorg

De coronacrisis maakt goed duidelijk hoe kwetsbaar onze gezondheid is. Dat geldt des te meer voor mensen met een ongezonde leefstijl. Roken is een van de hardnekkigste verslavingen, waar jaarlijks meer dan 20.000 mensen in Nederland door sterven. De overheid en andere organisaties streven daarom samen naar een rookvrije generatie in 2040. Zorginstellingen, zorgverleners en begeleiders spelen daarbij nadrukkelijk een voortrekkende rol.

Wat houdt dit in voor de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking? Op vrijdag 29 januari van 09.30 tot 11.30 uur organiseert kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg 'Klik' een webinar waarin Claudia Kaagman (deskundige middelengebruik) vertelt hoe ze het rookvrij-traject bij WilgaerdenLeekerweidegroep (WLG) zijn opgestart en welke dilemma’s hierbij naar boven zijn gekomen. Ook zoomt ze in op de geleerde lessen en geeft ze praktische handvatten.

Wat leer je tijdens dit webinar?
Tijdens het Webinar 'Rookvrije zorgorganisatie' krijg je antwoord op de vragen:
• Wat houdt de term ‘rookvrij’ in?
• Wat betekent een rookvrije organisatie voor medewerkers en voor cliënten?
• Welke stappen heeft WLG hierin genomen en welke praktische tips en handvatten zijn hieruit voortgekomen?
• Hoe zit het met jouw rol en je voorbeeldfunctie als zorgverlener?
• Hoe maak je dit bespreekbaar met cliënten, ook in de ambulante zorg?

Via deze link kom je op het programma en de inschrijfpagina.

Bron: Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg

ambulante zorg gehandicaptenzorg kenniscentrum rookvrij rookvrije organisatie rookvrije zorg verstandelijk gehandicapten voorbeeldfunctie webinar