Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Achterhoekse ziekenhuizen vanaf 1 januari 2020 rookvrij

Vanaf 1 januari 2020 is Santiz volledig rookvrij. Dat houdt in dat er op het terrein van het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix niet meer gerookt mag worden. Santiz wil een gezondheidsbevorderende omgeving bieden en roken hoort daar niet bij. Een rookvrij Santiz geldt voor iedereen die zich op het terrein van de ziekenhuizen bevindt, van medewerkers en patiënten tot bezoekers en leveranciers.

Goede voorbeeld geven
Longarts Dirk Nijmeijer en internist Inge Klein namen het initiatief en zijn groot voorstander van een rookvrij Santiz: “Dat roken schadelijk is voor de gezondheid weten we allemaal. Bij Santiz worden we dagelijks geconfronteerd met de ernstige gevolgen van roken. Bovendien draait het in onze ziekenhuizen om gezondheid. Daar hoort roken niet bij. Gelukkig zien we dat ‘openbare rookplekken’ steeds vaker verdwijnen. Ook wij als ziekenhuis vinden het belangrijk om die stap te zetten en geven graag het goede voorbeeld. Santiz draagt zo bij een prettige, gezonde, rookvrije omgeving voor al onze patiënten, medewerkers en bezoekers.” De komende tijd worden er op diverse plekken in en rond de ziekenhuizen rookvrij-borden en -posters verspreid. Ook worden de rookplekken en andere ‘rookfaciliteiten’ verwijderd.

Hulp bij stoppen met roken
Santiz realiseert zich dat het voor rokende patiënten, medewerkers en bezoekers ingrijpend kan zijn dat roken op de ziekenhuisterreinen niet meer mag. Mensen die willen stoppen met roken, kunnen daarbij uiteraard hulp krijgen. Dit kan bij de huisarts of via een verwijzing naar de Stoppen-met-Roken polikliniek in het ziekenhuis.

Met een rookvrij Santiz dragen ze bij aan een rookvrije generatie en een gezonde regio. Santiz maakt zich samen met andere organisaties uit de regio sterk voor een Rookvrije Achterhoek.

Bron: Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven