Campagne voor een rookvrij Hanzeplein

Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Van Hanzeplein naar een geheel rookvrij plein. Op woensdagmiddag is als onderdeel van de Healthy Ageing Week de campagne voor een rookvrij Hanzeplein gelanceerd door bestuursvoorzitter Jos Aartsen. “Sinds januari 2019 is het UMCG rookvrij, om zo een bijdrage te leveren aan het realiseren van een rookvrije generatie. Prachtig om vandaag ook gezamenlijk met diverse kinderen en onze buren aan het Hanzeplein, dit plein om te vormen tot een rookvrij plein. Niet alleen vanuit de nieuwe generatie, maar ook namens mijzelf: dank je voor dit rookvrije plein”, aldus Jos Aartsen.  

‘Dank je wel!’ Op het Hanzeplein prijken nu drie grote vlaggen met deze boodschap. Een nieuwe generatie, van baby, peuter tot (pre)puber, zegt ‘dank je wel’ voor dit rookvrije plein. De campagne is ontstaan naar aanleiding van de wens van een aantal bewoners/organisaties aan het Hanzeplein, die samen er voor willen zorgen dat het plein een gezonde omgeving is. Roken vlakbij de ingang van het UMCG, bij de Apotheek, bij de GGD, maar ook bij bedrijven aan het plein waar ondernemers werken aan de toekomst van gezondheid, past niet bij die gezamenlijke ambitie.

De drie vlaggen zijn onthuld door Jos Aartsen, Edward van der Meer (Triade) en Jos Rietveld (GGD Groningen) in het bijzijn van mede-initiatiefnemers en een groep kinderen. Zij kregen eerst in het UMCG een spreekbeurt over roken van de 9-jarige Mirte van Oss. Daarnaast kregen de initiatiefnemers een vlag die ze voor eigen deur kunnen plaatsen.​

De campagne voor een rookvrij Hanzeplein is een initiatief van het UMCG, GGD Groningen, Triade, Apotheek Hanzeplein, VNN en Campus Groningen.

Bron: UMCG

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven