GGz Breburg bundelt rook-testimonials

Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

In haar weg naar een rookvrije ggz heeft GGz Breburg een boekje uitgegeven met de openhartige verhalen van cliënten, ervaringsdeskundigen en medewerkers rondom het thema roken. Met dit boekje proberen we bewustwording te creëren over de effecten van roken en het gesprek over het thema te stimuleren.

Roken binnen de ggz

De cliëntenraad van GGz Breburg attendeerde de Raad van Bestuur er begin 2017 op dat er wel erg weinig aandacht is voor de gevaren van roken in de behandeling en verpleging van de cliënten van GGz Breburg. Alle voorlichtingscampagnes ten spijt, het aantal rokers in de psychiatrische ziekenhuizen daalt nauwelijks tot niet. GGz Breburg sprak daarom vorig jaar de intentie uit om zich vanaf dat moment krachtig te maken voor een rookvrije ggz. In 2017 begon dat met een campagne om medewerkers hiervan bewust te maken. Vanaf januari 2018 breidt GGz Breburg de campagne uit naar cliënten.

Niet alleen succesverhalen

In de maand van Stoptober brengt GGz Breburg het thema roken binnen de psychiatrie graag op een leuke manier onder de aandacht. In het rook-boekje delen cliënten, ervaringsdeskundige en medewerkers openhartig hun verhalen met ons. Verhalen over waarom ze roken. Waarom ze wel of niet willen stoppen met roken. En hoe ze gestopt zijn met roken. Het zijn niet alleen succesverhalen. “We wilden ruimte geven aan beiden kanten. Ook de tegenstanders van het rookbeleid dienen gehoord te worden. We willen laten zien dat het een lastig thema blijft, waarover de meningen verdeeld zullen blijven. Door het er op deze manier over te hebben, hopen we bewustwording te creëren en het gesprek te stimuleren. Bovendien willen we cliënten op deze manier laten weten, dat wanneer ze er klaar voor zijn, wij er voor hen zijn om ze te helpen met hun stoppoging”, vertelt projectleider Maaike Heeren.

Het boekje is hier te vinden.

Bron: www.ggzbreburg.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven