Heel Twente stopt met roken

Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Twentse zorgverleners wijzen alle Twentse rokers nu op dezelfde manier de weg naar een rookvrij leven. Hulp bij stoppen met roken is voor iedereen in Twente goed beschikbaar dankzij ‘Heel Twente Stopt’.

De gevolgen van roken voor de gezondheid zijn vaak reden om een arts te bezoeken. Roken is een belangrijke factor bij het ontstaan van kanker, longziekten, hart- en vaatklachten en diabetes. Het is dus zaak om de oorzaak, de rookverslaving, aan te pakken. Veel rokers willen wel stoppen met roken, maar vinden het moeilijk. En dat is het ook, zeker als je het alleen probeert te doen. Rokers weten nog te weinig over de hulp die ze hierbij kunnen krijgen. Met dit gezamenlijke initiatief van de Twentse ziekenhuizen, huisartsen, apothekers en verloskundigen maken we duidelijk dat er hulp is voor rokers bij het stoppen met roken: Heel Twente Stopt!

Of je nou bij de huisarts, verloskundige, apotheek of in het ziekenhuis bent, de informatie die je van je zorgverlener krijgt is in Twente altijd hetzelfde. De hulp die je kunt krijgen wordt namelijk goed georganiseerd, precies passend bij de patiënt. Sommige rokers kunnen stoppen door een app te gebruiken, met ondersteuning van medicatie of door deel te nemen aan groepsbijeenkomsten. Anderen hebben weer intensievere 1 op 1 begeleiding nodig, en daarvoor is de Stoppen met Roken poli in MST een succesvolle manier. En als je naast je rookverslaving ook andere verslavingen hebt biedt Tactus hulp. De folders, posters en wachtkamerschermen wijzen je de weg.

Rookvrij ZGT

Daarnaast is Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) vanaf 1 oktober 2019 volledig rookvrij. “In een ziekenhuis staat gezondheid centraal en roken hoort daar dus niet bij. We geven het goede voorbeeld en zetten ons in voor een rookvrije generatie.”

In het gebouw en op het terrein (inclusief het parkeerterrein) mag per 1 oktober 2019 niet meer worden gerookt. Onder het rookverbod vallen de sigaret, andere tabakswaren, de elektronische sigaret, (‘dampers’), ‘rookloze sigaretten’ (zoals de iQos) en andere rookvormen. Dit is op diverse manieren zichtbaar op het terrein. Een rookvrij ZGT geldt voor medewerkers, patiënten, bezoekers, leveranciers en alle anderen op het terrein van ons ziekenhuis. Zowel in Hengelo als in Almelo.

Bron: ZGT en MST

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven