Jellinek ontvangt Gouden Rookvrije Zorg Award

Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Op vrijdag 26 april 2019 heeft Jellinek als eerste zorgorganisatie in Nederland de (inter)nationale ‘Gouden Rookvrije Zorg Award’ uitgereikt gekregen. Jellinek heeft een volledig rookvrije werk- en behandelcultuur gerealiseerd.

Dit is door een externe auditcommissie vanuit Verslavingskunde Nederland beoordeeld op basis van de acht standaarden van het Global Network For Tobacco Free Health Care Services.

Jellinek doet hiermee wat is afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord, namelijk dat in 2020 alle verslavingszorginstellingen (die zijn aangesloten bij Verslavingskunde Nederland) rookvrij zijn. Zij beschikken dan allen over beleid dat aansluit bij de gouden status volgens de systematiek van het Global Network For Tobacco Free Health Care.

Koninklijke onderscheiding voor verslavingsarts Trudi Tromp-Beelen

Eerder op de dag ontving Trudi Tromp-Beelen (voormalig verslavingsarts Jellinek) een lintje als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Trudi (midden op de foto) droeg eraan bij dat de samenleving roken als een ernstige verslaving is gaan zien, en maakte mogelijk dat er verslavingszorg kwam voor rokers.

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven