Jellinek per 1 juli 2018 rookvrij!

Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

31 mei, op ‘Wereld Niet Roken Dag’ is bekend geworden dat Jellinek op 1 juli 2018 een rookvrije verslavingszorginstelling is. Jellinek is daarmee één van de eerste volledig rookvrije verslavings-zorginstellingen van Nederland.

Behandeling of werktijd is rookvrij

Vanaf 1 juli is heel Jellinek rookvrij. Dit betekent dat alle behandelingen op alle locaties rookvrij zijn. Wij kiezen hiervoor omdat wij een gezondheidszorginstelling zijn en alles willen doen om de gezondheid te bevorderen. Jellinek Rookvrij geldt voor iedereen: cliënten, medewerkers en bezoekers.

Niemand móet stoppen met roken. Het blijft een eigen keuze. Maar tijdens een bezoek of verblijf op onze locatie is iedereen rookvrij, in en om het gebouw. Er zijn dan ook geen rookruimtes aanwezig. Als een cliënt aangeeft – naast zijn/haar verslaving aan een ander middel – ook te willen stoppen met roken, wordt hij/zij hierin optimaal gestimuleerd en begeleid.

Gezondheidswinst te behalen bij rokers

Uit internationale cijfers blijkt dat 84% van de patiënten in de verslavingszorg rookt.
Bij deze groep is een grote gezondheidswinst te behalen met voorlichting en behandeling om te stoppen met roken. Dat heeft bovendien een positief effect op de overige verslavingsbehandeling: als mensen stoppen met roken zijn andere verslavingen ook beter te behandelen. Daarnaast hebben mensen die niet (meer) roken lagere doses medicatie nodig.

Steeds meer patiënten zijn ervan overtuigd dat hun rookverslaving de hardnekkigste is. Zij zijn vaak op zeer jonge leeftijd ooit begonnen met roken, daarna kwamen de andere verslavingen. Roken wordt daarom ook wel de ‘Moeder der Verslavingen’ genoemd. En die is dus aan te pakken.

De krachten gebundeld voor een rookvrije generatie

De slechte effecten van roken zijn bekend. Daarom slaan wij als Verslavingskunde Nederland, een netwerk van verslavingszorginstellingen aangesloten bij de Alliantie Rookvrij Nederland, de handen ineen. De initiatiefnemers van de Alliantie Nederland Rookvrij zijn Hartstichting, KWF Kanker-bestrijding en het Longfonds. De missie van Alliantie Nederland Rookvrij is om opgroeiende kinderen te beschermen tegen roken en meeroken. Samen zetten wij ons in voor het realiseren van een rookvrije generatie.

Bron: Jellinek.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven