Laatste wijziging bericht op woensdag 30 maart 2022

Kick-off Stoptober 2021

Aftrap Stoptober 2021

De landelijke campagne ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ is afgetrapt! De ambassadeurs van dit jaar zijn Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa & Rowan. Ook is de radio- en TV-campagne gestart, is de website Stoptober.nl live en is de inschrijving voor deelname geopend. Ingeschrevenen kunnen een gratis Stoptober magazine ophalen bij de Kruidvat. De Stoptober-app is voor iedereen te downloaden en biedt vanaf 1 oktober dagelijks steun. En van 30 september tot 4 oktober is het (coronaproof) Stoptoberhuis, dit jaar kunnen 25 stoppers meedoen in het huis. Alle workshops en coaching sessies zullen wederom online te volgen zijn via Stoptober.tv.

Helpt u mee?

Een groot deel van het welslagen van Stoptober kan verklaard worden door de collectieve saamhorigheid en onderlinge steun onder rokers, hun directe omgeving, en ook de zorg. En dus geldt: hoe meer deelnemers en hoe omvangrijker de sociale steun, des te groter het succes. Daarom deze oproep aan alle ziekenhuizen, huisartspraktijken en andere zorginstellingen en zorgpraktijken: doe mee en breng Stoptober onder de aandacht van de patiënt/cliënt, medewerkers en bezoekers!

Promotiemateriaal

In de Trimbos-webwinkel kunt u nog gratis materiaal bestellen om Stoptober te promoten (op=op!). En in de nieuwe digitale bibliotheek stelt Stoptober logo’s, berichtjes en filmpjes beschikbaar die u kunt gebruiken op uw website, social media kanalen of in uw wachtkamer. Houd deze bibliotheek vooral in de gaten, want er wordt regelmatig nieuwe content toegevoegd.

Stoptober voor zorgverleners

Voor meer informatie kunnen zorgverleners en stoppen met roken-coaches terecht op www.trimbos.nl/stoptober.

Meer weten?

Het Trimbos-instituut faciliteert de inzet van de Stoptober-campagne bij zorginstellingen. Kijk op www.trimbos.nl/stoptober voor meer informatie, inspiratie en veelgestelde vragen over de inzet van Stoptober in de zorg. Voor meer informatie over Stoptober zelf, kijk op stoptober.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven