MST vanaf 31 mei 2020 definitief rookvrij

Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Vanaf 31 mei is het hele terrein van MST, binnen en buiten, rookvrij. Longarts Nicolle Hekelaar en stoppen met roken verpleegkundige Ansje Uunk vertellen dat het belangrijk is om een rookvrije én gezonde omgeving te creëren. “In ons ziekenhuis staat gezondheid centraal. Het is dus logisch om als ziekenhuis ervoor te kiezen rookvrij te zijn”, aldus Nicolle.

“Als gezondheidsinstelling is het wat mij betreft enorm belangrijk om een goed voorbeeld te geven, niet alleen aan de jongere generatie maar ook aan de oudere”, vertelt Nicolle. “Ons ziekenhuis heeft een voorbeeldfunctie voor gezond gedrag en het is onze maatschappelijke plicht om een gezonde leefstijl te stimuleren”, vult Ansje aan.

Nicolle vertelt dat ze als longarts altijd mensen probeert te stimuleren om te stoppen met roken en dat het in deze tijd steeds meer gewoon geworden is om een rookvrije omgeving te creëren. “Het kan niet zo zijn dat patiënten door een rookgordijn moeten lopen voordat zij het ziekenhuis ingaan. In deze tijd kan dat niet meer: het past niet bij hoe wij als ziekenhuis functioneren.”

Ansje: “We willen ervoor zorgen dat mensen niet in aanraking komen met rook. De gevolgen van roken zijn schadelijk voor de gezondheid in het algemeen en voor de behandeling en het herstel van aandoeningen. We zijn als ziekenhuis uren per dag aanwezig om mensen weer beter te maken, daar past een sigaret niet bij.” Nicolle vult aan: “We moeten het samen doen. Alleen samen zijn we in staat een rookvrij MST te creëren en daarbij hopen we rokers te stimuleren om te stoppen met roken.”

Bron: MST

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven