Reade vanaf 1 januari 2020 volledig rookvrij

Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Vanaf 1 januari 2020 is Reade, reuma- en revalidatiecentrum, volledig rookvrij. Reade is hét centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en omstreken. Reade is een zorginstelling, waar medewerkers zich elke dag inzetten om mensen te helpen het leven weer zo goed mogelijk op te pakken. Roken past niet binnen de visie en uitstraling die Reade nastreeft.

Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid in november 2018 een Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland.

In het Nationaal Preventieakkoord staan maatregelen om in 2040 een rookvrije generatie te hebben. Eén van de maatregelen is dat vanaf 2025 roken bij alle zorginstellingen verboden is. Vitaliteit is een belangrijk speerpunt van Reade. Reade wil de vitaliteit van zowel cliënten als medewerkers bevorderen. Het ontmoedigen van roken sluit hierbij aan. Voorsorterend op de maatregelen uit het Nationaal Preventieakkoord én de wens vanuit de organisatie om de beide hoofdlocaties geheel rookvrij te maken, is besloten het rookbeleid van Reade verder aan te scherpen.

Bron: Reade

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven