Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Rijnstate vanaf 1 januari 2020 helemaal rookvrij

Vanaf 1 januari 2020 is Rijnstate helemaal rookvrij. Dit betekent dat er niet meer gerookt mag worden op het hele ziekenhuisterrein. Dit geldt op alle locaties voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Hiermee dragen we bij aan het creëren van een Rookvrije Generatie. Het rookverbod geldt voor het voorterrein bij de ingang van het ziekenhuis, maar ook voor de parkeerplaatsen en andere plekken op het buitenterrein van Rijnstate. Voor patiënten en bezoekers gaat dit in op 1 januari 2020. De huidige rookzones met bijbehorende voorzieningen op onze locaties in Arnhem, Arnhem-Zuid, Zevenaar en Velp worden weggehaald.

“Als organisatie in de gezondheidszorg willen we een gezonde leefstijl en een gezonde werk- en leefomgeving stimuleren. We vinden dat het ons als organisatie in de gezondheidszorg niet past om roken te faciliteren, omdat roken een belangrijke oorzaak is van ziekte en sterfte in Nederland. Ook dragen we hiermee net als andere ziekenhuizen, scholen en sportverenigingen bij aan het creëren van een Rookvrije Generatie.”

Medewerkers van Rijnstate hebben een voorbeeldfunctie binnen het ziekenhuis. Daarom geldt het rookverbod voor medewerkers al per 1 oktober 2019.

Bron: Rijnstate

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven