Rookvrij UMCG

Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Het UMCG wil op 1 januari 2019 volledig rookvrij zijn. Binnen het ziekenhuis mag allang niet meer gerookt worden. En het is de bedoeling dat vanaf 2019 ook op de terreinen niet meer gerookt wordt. Een rookvrije omgeving waar medewerkers, studenten, patiënten en bezoekers, maar ook omwonenden geen last van rook hebben en niet getriggerd worden om zelf te gaan roken.

Hoe maak je een ziekenhuis rookvrij? Dat is de uitdaging waar we nu voor staan. Patiënten en hun bezoek en ook medewerkers moesten al naar een rookplek op het terrein. Maar wat als op het terrein ook niet meer gerookt mag worden? Daarom doen we de komende maanden onderzoek, zodat we goed weten wat er leeft en welke suggesties er zijn. Met die informatie gaan we verder werken aan een rookvrij ziekenhuis.

Stoppen met roken

Het is inmiddels wel duidelijk dat stoppen met roken niet makkelijk is. Bespreek dit met uw behandelaar zodat u samen kunt zoeken naar een oplossing. Stoppen met roken verminderd de kans op complicaties en vergroot de kans op een snel herstel. 

Alle UMC’s in Nederland hebben aangegeven ook rookvrij te willen worden. Andere ziekenhuizen zoals het Medisch Centrum Leeuwarden zijn al rookvrij.

Alliantie Nederland Rookvrij

Sinds 2017 is het UMCG is verbonden aan de Alliantie Nederland Rookvrij. Als ziekenhuis, kennisinstelling en grote werkgever hebben wij een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond gedrag. Daarom willen we een organisatie zijn die die maximaal bijdraagt aan de preventie van roken en het stoppen-met-roken Onderdeel van dit beleid is een rookvrij UMCG.​

Bron: UMCG

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven