Bescherm medewerkers tegen meeroken bij iemand thuis

Laatste wijziging bericht op maandag 10 juli 2023

Een gezonde werkplek is belangrijk. Daarom geldt er sinds 2004 het recht op een rookvrije werkplek. Deze wet geldt niet voor iedereen. Werknemers die bij mensen thuis hun werk uitvoeren, worden nog vaak blootgesteld aan tabaksrook. Met een stappenplan en aanvullende nieuwe materialen kunt u als organisatie ervoor zorgen dat medewerkers rookvrij kunnen werken.

Uw huis, mijn werkplek

Medewerkers die bij cliënten thuis werken, komen regelmatig in een huis waar wordt gerookt. Dit betekent dat zij worden blootgesteld aan de gevaarlijke gevolgen van tweedehands rook. Dit terwijl 72 procent van de algemene bevolking het ermee eens is dat mensen die werken in de thuiszorg recht hebben op een rookvrije werkplek. Medewerkers die bij rokende cliënten thuis werken vinden het nog vaak moeilijk om het roken bespreekbaar te maken. Daarom zijn er materialen ontwikkeld die hen kunnen ondersteunen met het gesprek met hun cliënt.

Stappenplan voor organisaties

Uw medewerkers hebben daarbij wel steun nodig van de organisatie. Bescherm uw medewerkers tegen meeroken. In het stappenplan staat hoe u binnen uw organisatie aan de slag kunt.

Webpagina Rookvrij werken bij cliënten thuis

Op de webpagina Rookvrij werken bij cliënten thuis staan materialen voor werkgevers, medewerkers en cliënten. Ook staan hier antwoorden op veelgestelde vragen.

Bron: Rookvrij werken bij cliënten thuis

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven