Rookvrijezorg.com is vernieuwd!

Laatste wijziging bericht op donderdag 7 april 2022

Achtergrondinformatie

In het Nationaal Preventieakkoord is vastgelegd dat in 2030 de gehele zorg rookvrij is, dit is in aansluiting op de maatschappelijke beweging de Rookvrije Generatie. De Toolkit Rookvrije Zorg biedt zorgprofessionals en -organisaties handvatten om een rookvrije werk- en behandelcultuur te realiseren. De toolkit is opgebouwd uit acht thematische pijlers. Per pijler zijn best practices uit het zorgveld verzameld, maar ook checklists en veelgestelde vragen (FAQs). Sinds 2019 is de toolkit steeds meer gaan groeien en kan nu zelfs gebruikt worden als ‘database’ voor materialen over rookvrije zorginstellingen, stoppen-met-roken-zorg en veel meer tabaksonderwerpen. Daarom hebben wij een aantal functionaliteiten gebruiksvriendelijker en overzichtelijker gemaakt.

  • Verbeterde zoekfunctie: via de vernieuwde zoekfunctie zijn materialen makkelijker te vinden. De resultaten van zoekfunctie geven aan op welke relevante pagina’s van rookvrijezorg.com de materialen staan, maar ook externe linkjes waardoor men direct terecht komt op het gezochte materiaal.
  • Icoontjes: er zijn veel verschillende soorten materialen in de toolkit, zoals beleidsdocumenten, websites, webinars, presentaties, foto’s, filmpjes en zelfs podcasts. Dankzij icoontjes is nu in één oogopslag te zien om wat voor bestandstype het gaat (zie afbeelding).
  • Begrippenpagina: op de website zijn soms termen of afkortingen gebruikt die niet bij iedereen bekend zijn, deze definities worden verzameld op de begrippenpagina. Om de pagina compact en overzichtelijk te houden zijn de definities van deze begrippen uitklapbaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven