Tools om het gesprek over roken te starten

Laatste wijziging bericht op woensdag 23 augustus 2023
  • Het Very Brief Advice Plus

Aan de basis van goede rookstopzorg staat het stopadvies. Een gesprek beginnen over stoppen met roken wordt echter vaak als uitdagend en tijdrovend gezien. Het goede nieuws is dat de oplossing binnen handbereik ligt: het Very Brief Advice Plus (VBA+). Bekijk hier het VBA(+) voorbeeldgesprek van 1 minuut. Het VBA+ is een korte én krachtige stopadviesmethode die goed binnen een consult past.

  • E-learning: het stoppen-met-roken-advies

In deze e-learning leer je als zorgverlener hoe je een gesprek over stoppen met roken start, een stoppen-met-rokenadvies geeft en op welke manier je het beste kunt doorverwijzen naar een begeleider. Gebaseerd op de bewezen effectieve methode Very Brief Advice (+).

  • Platform stoppen-met-roken

Op dit platform kunnen zorgprofessionals kennis en ervaringen uitwisselen in een besloten omgeving over het bespreken van roken en stoppen-met-roken. Hier vindt je bijvoorbeeld pagina’s met handige informatie over stoppen met roken en een overzicht van evenementen en scholingen. Ook kunnen gebruikers nu onderwerpen en berichten volgen om op de hoogte te blijven. Neem een kijkje en discussieer mee. 

  • In iedere roker zit een stopper – praktische adviezen voor alle zorgverleners

Met dit boek helpen we je graag op weg bij het adviseren en motiveren van rokers om te stoppen en geven voorbeelden hoe je die rol in kunt vullen. LET OP: Als je dit boek op deze pagina bestelt ontvangt je een gratis exemplaar om aan een collega te geven. Maximaal 1 per bestelling.

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven