Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Webinar ‘Goede zorg is Rookvrije zorg’ dinsdag 30 juni

Het webinar ‘Goede zorg is Rookvrije zorg’ vindt plaats op dindag 30 juni (13.00–14.00). Het webinar is bedoeld voor professionals van zorginstellingen die samen hun zorgorganisatie rookvrij willen maken, zoals medewerkers van de GGZ, ouderenzorg, jeugd(gezondheids)zorg, ziekenhuizen, revalidatiezorg, verslavingszorg en gehandicaptenzorg. En verder voor iedereen die vragen heeft over het rookvrij maken van hun (zorg)organisatie. Drie sprekers nemen ons mee in het verhaal van rookvrije zorg, juist nuEsther Croes, arts-epidemioloog bij het Trimbos-instituut, spreekt over het belang van rookvrije zorg en stoppen met roken, juist in deze tijd van corona. Haar presentatie gaat over de relatie tussen roken (nicotine) en het oplopen en de ernst van Covid-19. Ze bespreekt hoe stress de motivatie van rokers beïnvloedt.  
Robert van de Graaf, verslavingsarts KNMG, vertelt hoe je het rookvrij maken van je eigen organisatie praktisch kunt aanpakken en welke hulpmiddelen je hiervoor kunt gebruiken. We waren immers al begonnen met het rookvrij maken van de zorg en hoe gaan we hier mee door en welke hulp kun je hier bij gebruiken.
Noor Rikkers – Mutsaerts, kinderlongarts bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), vertelt een aantal goede voorbeelden over het rookvrij maken van het LUMC, bijvoorbeeld over scholing en training van medewerkers. Door haar verhaal krijg je misschien zelf ook ideeën hoe je hier in je eigen organisatie mee aan de slag kunt gaan. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Er is een mogelijkheid om tijdens het webinar vragen te stellen. Terugkijklink: https://webinar.geocast.live/goede-zorg-rookvrije-zorg/  Bron: Verslavingskunde Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven