Webinar ‘Stoppen met roken in een kwetsbare wijk’ op 26 juni

Laatste wijziging bericht op donderdag 6 juni 2024

Op 26 juni (16.00-17.30 uur) wordt het webinar ‘Stoppen met roken in een kwetsbare wijk’ gegeven door niemand minder dan Sigrid Troelstra en Beatrijs Janssen, coördinator van het programma ‘Een rookvrij leven voor iedereen’. Tijdens het webinar wordt besproken waarom stoppen met roken moeilijker kan zijn voor mensen in wijken met minder bestaanszekerheid. Deelnemers krijgen inzicht hoe stophulp en landelijke beleidsmaatregelen hier effectief ingezet kunnen worden. Ook deelt een ervaringsdeskundige zijn ervaringen met stoppen met roken en wat daarvoor bij hem belangrijk is.

Bewoners van kwetsbare wijken vinden het vaak moeilijker om te stoppen met roken. Ze maken ook minder gebruik van professionele begeleiding. Begrijpelijk, maar wat kunnen we doen om hen toch te helpen? Hoe zorgen we ervoor dat zij goede begeleiding krijgen?

In dit webinar leer je meer over de factoren die een rol spelen bij mensen met een lagere sociaaleconomische positie. Zo krijg je meer inzicht en begrip voor hun rookgedrag en wordt uitgelegd hoe je landelijke beleidsmaatregelen en stophulp het beste kunt inzetten in deze wijken. Aanmelden kan via deze link.

Ervaringsdeskundigen aan het woord

De praktijk is vaak weerbarstig. Naast wetenschappelijke kennis is er daarom veel ruimte voor de voorbeelden van ervaringsdeskundigen. Zij weten als geen ander waar je in de praktijk mee te maken krijgt. Zo vertelt een coördinator uit een kwetsbare wijk in Breda hoe je wijkbewoners beter kunt bereiken en stoppen met roken kunt bespreken.

Sprekers:

  • Sigrid Troelstra, senior wetenschappelijk medewerker van het programma Tabak van het Trimbos-instituut geeft een overzicht.
  • Beatrijs Janssen, coördinator van het programma ‘Een rookvrij leven voor iedereen’ zet zich in voor een daling in het aantal rokende mensen in kwetsbare wijken, door een integrale, lokale aanpak. Zij vertelt wat aandachtspunten zijn om contact te krijgen en stoppen met roken bespreekbaar te maken.
  • Ervaringsdeskundige Bart Mulders deelt zijn ervaringen met stoppen met roken en wat daarbij voor hem belangrijk is.

Bron: Trimbos-instituut

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven