Laatste wijziging bericht op woensdag 6 april 2022

Webinar ‘Stoppen met roken aanbod voor medewerkers’

Gratis webinar over stoppen-met-rokenaanbod voor medewerkers op 14 en 16 september

Een werkgever kan bijdragen aan de gezondheid van medewerkers door te zorgen voor een goed stoppen-met-rokenaanbod, zoals individuele coaching of een groepstraining. Maar hoe zorgt een werkgever ervoor dat alle medewerkers bereikt worden en dat zij zich daadwerkelijk aanmelden voor de training? Een actieve, persoonlijke manier van communiceren is cruciaal om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op de hoogte zijn en zich aanmelden voor het stoppen-met-rokenaanbod. 

Leerdoelen

In het webinar van ‘Samen sterker stoppen‘ dat plaatsvindt op op 14 en 16 september leert u in 1,5 uur hoe u op een persoonlijke manier met uw medewerkers communiceert over stoppen met roken, spelen acteurs een rollenspel aan de hand van uw aanwijzingen en krijgt u de kans om vragen te stellen aan experts.

Doelgroep
HR, P&O, managers, bedrijfsleiders en teamleiders.

Data

  • Di 14 september 2021 (11:00 – 12:30 uur)
  • Di 16 november 2021 (11:00 – 12:30 uur)

Programma

  • Prof. dr. Onno van Schayck, hoogleraar preventieve geneeskunde Universiteit Maastricht
  • Prof. Dr. Gera Nagelhout (Maastricht University en onderzoeksinstituut IVO) bespreekt sociaaleconomische gezondheidsverschillen in roken.
  • Dr. Floor van den Brand (Maastricht University) spreekt over de voordelen van persoonlijke communicatie en laat het praktijkvoorbeeld zien van Bastiaan de Schipper, die vertelt hoe door zijn 1-op-1 benadering stoppen met roken een succes is geworden bij sociaal leer- en werkbedrijf Pantar.
  • Theatergroep De sToppers spelen aan de hand van uw aanwijzingen live scènes. Manager Charlotte wil het over stoppen met roken hebben met rokende collega Johan, maar pakt dit nogal onhandig aan. Wat kan Charlotte volgens u beter doen?
  • Verslavingsarts Marieke Helmus (Pharos) deelt kennis over effectieve communicatie en geeft tips om het leuker en gemakkelijker te maken om stoppen met roken onder de aandacht te brengen.

Bron: Samen sterker stoppen

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven