Laatste wijziging bericht op woensdag 12 januari 2022

Ziekenhuis Amstelland rookvrij per 1 januari 2020

Met ingang van 1 januari 2020 is het op het terrein van Ziekenhuis Amstelland niet meer toegestaan te roken. Ziekenhuis Amstelland draagt hiermee bij aan het verlagen van gezondheidsrisico’s voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak én de e-sigaret. De rookvrije zone wordt gemarkeerd door speciale ‘rookvrij’-borden en –stoeptegels.

Ziekenhuis Amstelland sluit hiermee aan bij het Nationaal preventieakkoord dat in 2025 een 100% rookvrije kindomgeving en in 2040 een rookvrije generatie voor ogen heeft.  Ziekenhuis Amstelland hoopt met het rookverbod rokers te helpen om stoppen met roken te overwegen of zelfs te realiseren.

Verlagen gezondheidsrisico’s
“Als longarts zie ik elke dag patiënten die lijden aan gevolgen van roken: ernstig COPD waarbij je continue benauwd bent, met verminderde mobiliteit, gewichtsverlies en arbeidsongeschiktheid”, vertelt longarts Sabine de Haan. “Daarnaast behandelen wij een grote groep patiënten met longkanker, een vaak ongeneeslijke en slopende ziekte. Daarom staan wij als longartsen achter een volledig rookvrij ziekenhuis.” Ook andere specialisten in Ziekenhuis Amstelland staan achter het instellen van een rookvrij ziekenhuisterrein. Want ook zij zien, net als de longartsen, veel gezondheidsrisico’s in hun praktijk als gevolg van het roken.

Stoppen met roken
Als u rookt en overweegt te stoppen, bespreek dan de mogelijkheden met uw huisarts of behandelend arts. De zorgverzekeraar vergoedt sinds 1 januari 2020 alle rookstopkosten, zonder aanspraak te hoeven doen op uw eigen risico.  

Bron: Ziekenhuis Amstelland

Inschrijven nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ik ontvang graag ca. 6x per jaar de Nieuwsbrief Rookvrije Zorg.

Scroll naar boven